Scarlett Johansson 22 Kasım 1984’de New York’ta doğmuştur. Johansson’un kendisi gibi oyuncu olan bir ablası ve Hunter adında aktör olan ikiz erkek kardeşi vardır. Johansson 1994 yapımlı North adlı filmle oyunculuğa başlar ve 1998 yılında The Horse Whisperer adlı filmle üne kavuşur.




2003 yılındaki Lost in Translation filmi ile Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü alırken Altın Küre’ye de aday olur . Aynı yıl Girl with a Pearl Earring adlı filmle Altın Küre’ye tekrar aday olur. Sonraki filmleri ise The Perfect Score, In Good Company , A Love Song for Bobby Long ve sonuncu filmle tekrar Altın Küre adaylığı kazanır.



2005 yılında Ewan McGregor, Michael Bay ile The Island filmininde rol alır. Aynı yıl Woody Allen ile Match Point filmi ile dördüncü kez Altın Küre adaylığı elde eder. 28 Temmuz 2006’da yine bir Woody Allen filmi Scoop vizyona girer. Ardından Scarlet Johansson ünlü yönetmen Brian de Palma ile The Black Dahlia filminde çalışma fırsatını elde eder. Diğer filmleri; The Prestige, The Nanny Diaries, The Other Boleun Girl, Mary, Oueen of Socts. Johansson, Calvin Klein’ın Eternity Moment adlı parfümünün reklamlarında boy gösterir.



2005 yılında Louis Vuitton’ın mankeni olur. Şubat 2006 Vanity Fair dergisinin kapağında Scarlett Johansson, Keira Knightley ile birlikte çıplak poz verir. 2006 yılında FHM dergisi tarafından Yaşayan En Seksi Kadın seçilerek derginin Mayıs kapağında yer alır. Aynı yıl Reebok ile sözleşme imzalayarak reklam kampanyalarında yer alır.




2006 yılında Esquire dergisi tarafından Yaşayan En Seksi Kadın seçilir. 2005 yılında Songs from the Stars adlı Hollywood yıldızlarının söylediği şarkılardan oluşan bir albümde Scarlett Johansson, Summertime adlı parçayı seslendirir ve ardından Fox kanalı Johansson’un Atco Plak şirketi ile bir sözleşme imzaladığını duyurur. 2007 sonbaharında Scarlett Johansson’un müzik albümünün çıkması beklenmektedir.



Scarlett Johansson çoğu zaman Derek Peter, Benicio del Toro, Jared Leto, Justin Timberlake, Josh Harnett gibi bir çok ünlü erkek ile yakıştırılmış olsa da Scarlett Johansson özel hayatını medya ile konuşmayacağını ancak tek eşliliğe inanmadığını ve tek eşliliğin insan doğasına aykırı olduğunu defalarca söylemiştir.


0 Comments:

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa