Jennifer Aniston, 11 Şubat 1969, Sherman Kaliforniya doğumlu Amerikalı aktris olup en çok Friends adlı dizideki ‘Rachel Green’ rolüyle tanınmaktadır. Jennifer Aniston Yunan asıllı aktör John Aniston ile yine aktris Nancy Dow’un kızıdır. Jennifer New York’ta büyür, fakat çocukluğu esnasında tatillerinin bir kısmını Yunanistan’da geçirir.




1985’ta ailesiyle birlikte Los Angeles’a taşınır. Burada, Jennifer’ın babası Day of Our Lives adlı dizide Victor Kiriakis rolünü alır. Jennifer da bu esnada Manhattan Firello La Guardia Müzik ve Sanat Lisesi’ne kaydolur. Gelecekteki hayallerini Broadway süslemeye başlar. Okulu bitirince Jennifer Hollywood’a taşınır ve ilk TV rolünü Molloy (1990) adlı dizide oynar.



Ardından ilk filmleri gelir; Camp Cucamonga ve Ferris Bueller’s Day Off. The Edge ve Muddling Through, Quantum Leap, Herman's Head, Burke's Law, South Park gibi TV komedilerinde de konuk oyuncu olarak rol alır. 1993 yılında Leprechaun adlı korku filminde oynar ve Aniston’un filmdeki performası oldukça fazla eleştiri alır. Aniston bu sıralar oyunculuğu bırakmayı düşünmektedir. Ancak Aniston’un planları kısa zamanda değişir, çünkü yayına konulmasının ardından dünya çapında çok sevilecek olan Friends adlı dizinin çekimlerine başlar. Başlangıçta Jennifer Aniston, Monica Geller rolü için düşünülmüşse de Jennifer, kendisinin Rachel rolüne daha uygun olduğu konusunda yapımcıları ikna eder.




Jennifer bu rolü 1994’te oynamaya başlar ve dizi 2004 yılında yayınlanan son sezonuna dek başarıyla, reyting rekorları kırarak sürer. Aniston son iki sezon için bölüm başına bir milyon dolar alır. Jennifer bu dizideki rolüyle beş kez Emmy Ödülleri’ne En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncusu dalında aday olur ve bir kez bu ödüle de layık görülür. 2005 yılı Guinness Rekorlar Kitabı’na göre Aniston ve Friends dizisinin diğer bayan oyuncuları en çok kazanan TV aktrisleri dalında rekor kırarlar.



2002 yılında Jennifer Aniston The Good Girl filminde oynar ancak sonraları hasılat bakımından daha başarılı filmler de yer alır; Bruce Almighty (Jim Carrey ile başrolü paylaşır, film sadece A.B.D.’de 243 Milyon Dolar gişe hasılatı elde eder), Along Came Polly (Ben Stiller ile rol alır). 2005 yılına geldiğimizde Jennifer Aniston’ı Derailed ve Rumor Has It (Kevin Costner, Shirley Maclaine ile başrolü paylaştığı) adlı filmlerde izleriz.




Diğer filmleri ise Friends with Money, The Break-Up (2006), Goree Girls (2008), Marley & Me, Gambit, Wanted, The Senator's Wife (2009, çekim aşamasındadır) 2007 Forbes dergisine göre Jennifer Aniston eğlence sektöründeki En Zengin 10 Kadın arasında yer almaktadır. Listede Oprah Winfrey, J. K. Rowling, Madonna ve Jennifer Lopez’in gerisinde Britney Spears ve Christina Aguilera ve Olsen ikizlerinin önünde yer almaktadır. Yine Forbes Ekim 2007 sayısına göre Jennifer Aniston eğlence sektörünün en çok satan yüzüdür. Özel yaşamına baktığımızda da Jennifer Aniston, aktör Tate Donovan ile nişanlanır fakat bu uzun sürmez.



Aniston’un magazin basınında en çok yer almasını sağlayan olay aktör Brad Pitt ile 29 Temmuz 2000’de evlenmesidir. Çift Ekim 2005’e dek evli kalır. Aynı yıl Mart ayında Aniston ve Pitt ayrıldıklarını açıklarlar bu sıralarda Pitt’in adı Angelina Jolie ile anılmaya başlar ve Angelina, bu evliliği bitiren Diğer Kadın olmakla suçlanır. Her ne kadar Pitt ve Jolie bunu yalanlasalar da çiftin daha sonra birlikte olması olanlar konusunda şüphe uyandırıcı olmuştur.



Aniston 25 Mart 2005’te boşanmak için başvurur ve Pitt ve Aniston Ekim 2005’te boşanır. Sonraları Vanity Fair dergisine verdiği röpörtajında Aniston boşanmanın bir yönde iyi sonuçlar doğurduğunu bu sayede uzun zamandır görüşmediği annesiyle tekrar barıştığını söyler. Yine aynı röpörtajda Brad Pitt ile yaşadığı evliliğinden asla pişman olmadığını 7 sene boyunca çok mutlu olduklarını da ekler. Boşanmanın ardından Jennifer Aniston’un adı aktör Vince Vaughn ile anılır hatta çiftin nişanlandıkları bile söylenir ancak Jennifer Ağustos 2006’da yaptığı bir açıklamada bu söylentiyi reddeder.



Jennifer’ın Friends adlı diziden rol arkadaşı Courteney Cox Arquette (dizideki adı Monica Geller) gerçek hayatta da en yakın arkadaşı olup aynı zamanda Jennifer Aniston, Courtney’in çoçuğunun da vaftiz annesidir. Aniston 2007 yılında The Break-Up adlı film ile People’s Choice ödülünü almış ve bir çok kez de Teen Choice ödülü ve 2003 yılında ise Friends adlı dizideki rolü ile En İyi Aktris ödülü alır.

0 Comments:

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa