Penelope Cruz



Penélope Cruz Sanchez, 28 Nisan 1974’te Madrid’te doğmuştur. Çocukluğunda 9 yıl boyunca bale eğitimi almış, TV reklamlarında oynamış ve 15 yaşında 300 kız arasından seçilerek bir ajans seçmelerini kazanmıştır.


İspanyolca, İtalyanca, Fransızca ve İngilizce konuşmaktadır. Penélope Cruz, İspanyol müzik grubu Mecano’nun La Fuerza del Destino adlı video klibinde oynayarak meşhur olduktan sonra La Quinta Marcha adlı TV programını sunar ve Série Rose adlı erotik Fransız dizisinde de rol alır. Cruz’un ilk önemli filmleri ; Jamón, jamón ve Belle Epoque'dir (Yabancı film Oscar’ı kazanır).





1997’de Alejandro Amenabar tarafından yönetilen Abre los Ojos filminin ardından da Matt Damon ile All the Pretty Horses adlı filmi çeker. 1999’da Pedro Almadovar’ın Oscar kazanan ünlü filmi Todo sobre mi Madre’de rol alır. 2001 Tom Cruise ile Vanilla Sky filminde beraber oynar. 2006 yılına gelindiğinde Penélope Cruz’un, Pedro Almadovar’ın Volver adlı filmindeki performansı olduça beğenilir.






Bu filmdeki rolüyle Cannes film Festivali’nde En İyi Oyuncu ödülü alır ve Altın Küre, Bafta ve Oscar’a aday olur. Penélope Cruz, Oscar’a En İyi Kadın Oyuncu dalında aday olan ilk İspanyol oyuncudur. Diğer filmleri: 2000 Woman on Top, 2001 Blow, Captain Corelli's Mandolin, Vanilla Sky 2003,2004 Head in the Clouds, Non ti muovere (Don't Move), Fanfan la tulipe, 2003 Gothika, 2004Noel, 2005 Sahara, 2006 Chromophobia, Bandidas, Volver, 2007 Manolete, The Good Night, The Loop, 2007 Passion India Cruz'un şarkıcı olan bir erkek kardeşi, Eduardo Cruz ve modacı olan Monica adında bir de kız kardeşi vardır.



Kız kardeşi Monica ablasının izinden de gitmekte ve Tv dizilerinde oyunculuk yapmaktadır. Yardım kurulşuşlarına yaptığı yardımlarla tanınan Penélope Cruz, Uganda'da 2 ay boyunca gönüllü olarak bulunur.2001 yılında, Cruz ve Tom Cruise Vanilla Sky filminde beraber olmaya başlarlar ve paparazzilerin en favori çifti olurlar, bu ilişki 2004'e kadar sürer. Şubat 2005'te Sahara filmini çekerken Matthew McConaughey ile birlikte olmaya başlayan Penélope Cruz, MAyıs 2006 People dergisine McCounaughey ile birlkte verdikleri demeçle ayrıldıklarını açıklarlar.





Penelope Cruz, 2006'da Orlando Bloom ile kısa süreli bir ilişki yaşar.Şu sıralar 33 yaşında ve yalnız olan oyuncu çocuk doğurmak ve evlat edinmek istediğini, Marie Claire dergisine verdiği röportajda açıklamıştır.

0 Comments:

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa