Kate Moss



Gerçek adı Katherine Ann Moss olan ünlü süper model, 1974 yılında İngiltere’de dünyaya geldi. 14 yaşındayken New York JFK Havalimanında keşfedildi ve modellik kariyeri başlamış oldu. 90’lı yıllarda Cindy Crawford ve Naomi Campbell gibi kıvrımlı hatlara sahip ve uzun boylu modeller revaçta iken, Kate Moss ideal model görünümden uzak olan, minyon fiziği, ayrık ön dişleri, elmacık kemikleri ve aşırı zayıflığı ile dikkatleri üzerine çekti.



O yıllarda model, siyah-beyaz fotoğraflarla sunulan Calvin Klein reklamları ile tepki topladıysa da bu sayede popülerliği arttı.Tüm dünyada moda ikonu olarak kabul edilir.En çok kazanan model ünvanını almıştır.İngiltere başta olmak üzere tüm dünyada "Kate moss style"(kate moss stili),"Kate moss mania" (kate moss çılgınlığı) başlamıştır.Özellikle genç kızlar için bir idol ve ikon olan model, her nekadar özel yaşamı yüzünden eleştirilsede milyonlarca hayrana sahiptir.



Kate Moss Chanel, Versace, Gucci, Louis Vuitton, D&G, Dior, Burberry, Bvlgari Rimmel, YSL ve Nikon gibi dünyaca ünlü markalarla çalıştı. Vouge, Vanity Fair, W, the Face gibi bir çok önemli dergiye defalarca kapak oldu. En çok fotoğrafı çekilen model ünvanını aldı. Modelliğin dışında müziğe de ilgi duydu.





Primal Scream grubunda şarkı söyledi ve Elton Jhon, The White Stripes, Marianne Faithfull gibi ünlü müzisyenlerin videolarında yer aldı. 2001 yılında ve sonrasında Beymen için de modellik yaptı. Aykırı yaşam tarzı ile dikkatleri çeken model, giyim tarzı ile bir çok akımın öncüsü oldu. Giyim tarzı çoğu zaman yeni akımların çıkmasını sağladı. Örneğin ikinci el giysi satan bir mağazadan aldığı sarı elbise ile görüntülendikten sonra vintage’a olan ilgiyi arttırdı.



2005 yılında kokain kullanırken çekilen fotoğraflarının basında yer almasının ardından Moss ile anlaşması olan birçok firma geri çekildi. Yoğun tepki aldığı bu olayın ardından Fransız Vouge dergisinin 2005 Eylül sayısı için konuk editörlük yaptı. Dergi bu sayısının neredeyse tamamı modele ayrıldı ve dört farklı Kate Moss kapağı basarak modelin geri dönüşünü destekledi.



Bunun ardından Moss, ünlü markaların yüzü olmaya devam etti. Son olarak Topshop için bir koleksiyon hazırladı. Bir kız çocuğu annesi olan Kate Moss, kendinden iki yaş küçük olan müzisyen Pete Doherty ile nişanlanlanmıştı.

0 Comments:

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa