Jessica Simpson



Jessica Ann Simpson 10 Temmuz 1980’de Abilene, Teksas’ta dünyaya gelir. 1999’da ilk single’ı I Wanna Love You Forever’ı çıkartan şarkıcı bu şarkıyla listelerde 3 numara olur. Ardından Sweet Kisses adlı albümü çıkararak 98 Degrees ile turneye çıkar.



98 Degrees’in My Everything adlı müzik videosunda oynar. Bu klipte grup elemanlarından Nick Lahey ile rol alır ve bundan sonra flört etmeye başlarlar. Where You Are", 1999 ve "I Think I'm In Love With You adlı şarkıları çok sevilen Jessica Simpson’ın albümü oldukça başarılı olur.



Ama yine de Jessica Simpson’ın ilk albümü dönemin ünlü şarkıcıları Britney Spears ve Christina Aguilera’nın albümleri gibi dünya çapında başarı kazanamaz. 2001’de plak şirketinin ısrarlarıyla dış görünümünü değiştirip kilo vererek Irresistible adlı 2. albümünü çıkarır. Albüm kısa sürede 6 numara olur.



2003 yazında Nick Lahey ve Jessica Simpson evlenir ve MTV için Yeni Evliler adlı bir reality şovu hazırlarlar ve Ağustos ayında Jessica Simpson’un 3. albümü In This Skin çıkar. Albümde öne çıkan parçalar With You" (# 14, 2004) ve eski Berlin şarkısı "Take My Breath Away" olur.



Çift 2004 yılında The Nick and Jessica Variety Hour adında bir TV şovu hazırlarlar ve 2005 yılında En İyi Reality Şovu dalında People’s Choice Ödülü alır. Jessica Simpson 2004 yılında Noel şarkılarından oluşan Rejoyce: The Christmas Album adlı bir albüm daha çıkarır. 2005 yılında The Dukes of Hazzard adlı filmde rol alır. Film ilk haftasında 1 numara olur. Simpson aynı zamanda filmin soundtrackinde de yer alır; These Boots Are Made For Walkin (eski Frank Sinatra şarkısı).





Jessica Simpson’ın ikinci filmi Employee of the Month olur. Ardından Luke Wilson ile başrolünü paylaştığı Blonde Ambition filmi gelir (2007). Nick Lahey ve Jessica



Simpson 2006’da boşanır ve Jessica aynı yıl 4. albümü A Public Affair’i çıkarır aynı adlı single 20 numaraya yükselir ve şarkının videosunda Eva Longoria, Christina Applegate, Christina Milian, Maria Menounos, Andy Dick ve Ryan Seacrest rol alır. Aralık 2006 yılında Jessica Simpson, Dolly Parton ile Kennedy Center Ödülleri gecesinde sahne alır ancak şarkı sözlerini heyecandan unutur ve konukların arasında Başkan George Bush, Steven Spielberg bulunduğu gecede oldukça utanır.



Jessica Simpson’ın kendine ait güzellik saç bakım ürünleri serisi bulunmaktadır. Simpson Pizza Hut ve Proactiv Solution reklamlarında yer alır.

0 Comments:

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa