Angelina Jolie



Angelina Jolie Voight, 4 Haziran 1975'te Los Angeles'ta, oscarlı aktör Jon Voight ve yine oyuncu Marcheline Bertrand'ın ikinci çocukları olarak dünyaya gelir. Angelina, anne ve babası ayrıldığında henüz altı aylık bir bebektir, o ve abisi New York'a taşınıp anneleri tarafından yetiştirilirler. Angelina Jolie ana okulundayken erkeklerle öpüştüğü için sık sık başını derde sokardı. İlk erkek arkadaşı ile 14 yaşında çıkmaya başlayıp annesinin evinde birlikte yaşamaya başlarlar. Yine bu dönemde, kendisine seksin yetmediğini daha farklı arayışlar içinde olduğunu ve erkek arkadaşıyla birbirlerini bıçakla kesmeye başladıklarını, hala da o kesiklerin izlerini taşıdığını, bu şekilde acıyı hissetmenin kendisini daha canlı kıldığını, daha dürüst ve özgür hissettiğini söyler. Aynı dönemlerde cenaze kaldırıcısı olmaya karar verir, siyahlar giymeye başlar. Çok genç yaşta sadomazoşist eğilimler gösterdiğinden sonraları medyada sık sık konu olmuştur.


Sinema dünyasına adım atması annesinin ısrarıyla, Lee Strasberg Oyunculuk Okulu'na kaydolmasıyla başlar. Bir yandan da modellik yapmaya başlayan Angelina çeşitli video kliplerde de oynar. Bunlar arasında; Meat Loaf (Rock'n'Roll Dreams Come Through), Antonello Venditti (Alta Marea) ve Lenny Kravitz (Stand by My Woman) yer alır. Jolie bu dönemde yine sinema dünyasında bir yer edinmek isteyen abisinin öğrenci filmlerinde rol alır ancak esas profesyonel deneyimini Cyborg 2 filmi ile gerçekleştirir. Ardından ilk kocası İngiliz Jonny Lee Miller ile tanışacağı Hackers (1995) filmi gelir. Daha sonraki filmleri ise: 1996 Mojave Moon Eleanor, Love Is All There Is Foxfire, 1997 Playing God, True Women (TV), George Wallace (TV) Bu filmdeki Cornelia Wallace rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Küre kazanmış, 1998 Gia (TV) Gia Marie Carangi rolüyle de En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Küre kazanmıştır. Playing by Heart adlı filmdeki Joan rolü ile National Board En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu ödülü de almıştır. Diğer filmleri; Pushing Tin (bu filmdeki rol arkadaşı Billy Bob Thornton ile evlenmiş ve bu evlilik 3 yıl sürmüştür), 1999 The Bone Collector filminde Denzel Washington ile birlikte rol almıştır. Girl, Interrupted Lisa Rowe rolü ile yine bir Altın Küre, SAG ödülü ve bir de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanmıştır. Oscar töreninde abisi James Haven ile öpüşerek yine ilgi odağı olmayı başarmış ve bir kez daha magazin sütunlarına çarpık ilişkileriyle taşınmıştır. Ama Jolie, abisiyle cinsel bir ilişkisi olduğunu reddedip, insanları düşündüğünden daha hasta olarak tanımlar.
2000 Nicholas Cage ile Gone in Sixty Seconds, 2001 Lara Croft: Tomb Raider Lara Croft, Antonio Banderas ile Original Sin (Günahkar), 2002 Life or Something Like It Lanie, 2003 Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life Lara Croft, Beyond Borders, 2004 Taking Lives Shark Tale'de Lola'yı seslendirmiştir. Sky Captain and the World of Tomorrow, Alexander, 2005 Brad Pitt ile Mr. & Mrs. Smith, 2006 The Good Shepherd, 2007 A Mighty Heart, Beowulf (Grendel'in annesi - seslendirme), 2008 Wanted The Fox, Atlas Shrugged filmlerini çeker.



Jolie ropörtajlarında biseksüel olduğunu açıklamış ve Foxfire filmindeki rol arkadaşı Jenny Shimizu'ya olan aşkını itiraf etmiş ve eğer kocası Billy ile evlenmemiş olsaydı Jenny ile evleneceğini söylemiştir. Angelina, Tomb Raider filmini çekerken, Kamboçya'nın kendisinin gözünü açtığını ve dünyada gerçekte neler olup bittiğini anladığını söyler ve yardım çalışmalarına başlama kararı alır. Bunu izleyen aylarda dünyanın çeşitli yerlerindeki sığınma kamplarını ziyaret etmeye ve yardımda bulunmaya başlar, Afgan mültecilerine 1 Milyon Dolar bağışlar. Bu çalışmalarından dolayı 2001 yılında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından İyi Niyet Elçisi olarak atanır. 2003'te Beyond Borders adlı filmi çekerken Notes from My Travels adında gezilerinin anılarından oluşan bir kitap yayınlar ve kitabın geliri Bileşmiş Milletler Yüksek Komiserliği'ne gider. 2002 yılında Angelina Jolie Kamboçyada Maddox adını verdiği ilk çocuğunu evlat edinir.



2004 yılında pilot ehliyeti alır ve uçmanın ona seksten bile daha fazla keyif verdiğini açıklar. Brad Pitt ile Mr& Mrs. Smith filmini çektikten sonra, ikili hakkında birlikte olduklarına dair dedikodular çıkar ve Jolie, Brad Pitt ve Jennifer Aniston'un evliliğini bitiren diğer kadın olmakla suçlanır. Medya ikilinin peşine düşer ve onlara Brangelina çifti adını verir.

2005 yılında Angelina Brad Pitt ile birlikte Etiyopyalı 6 aylık Zahara adında bir kız çocuğu evlat edinirler, çocukları Pitt-Jolie soyadlarını alırlar. 2006'da Angelina hamile olduğunu açıklar, Mayıs ayında Namibia'da, Shiloh Nouvel Jolie Pitt adında bir kız çocuğu dünyaya getirir. Bebeğin ilk fotoğrafları şimdiye kadar ki en pahalı rakama ulaşarak, 3,5 Milyon dolara, Hello dergisine satılır ve bu para adı açıklanmayan bir yardım kuruluşuna bağışlanır. 2006'da tarihteki ilk mumyası yapılan bebek olarak Shiloh, Madame Tussaud müzesindeki yerini alır. 2007'de Jolie 3 yaşında Vietnamlı, Pham Quang Sang adlı bir oğlan çocuğu evlat edinir, adını daha sonra Pax Thien Jolie olarak değiştirirler.

Angelina Jolie, People dergisi tarafından Dünyanın En Güzel Kadın'ı, 2006'da Time tarafından Dünyanın En Nüfuzlu 100 insanından biri ve yine İngiliz Channel 4 yaşayan En Seksi Kadın seçilmiştir.

0 Comments:

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa