Alyssa Milano



Alyssa Milano 19 Aralık 1972’de Brooklyn’de, İtalyan-Amerikan asıllı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. 8 yaşındayken oyunculuk yapmaya başlayan Allysa Milano 1984-1992 yılları arasında ünlü ABC sitcom’u, Who’s the Boss (Patron Kim) ile şöhrete kavuşmuştur.



Hiç bir zaman ünlü bir filmde rol alamamış olan Allysa Milano çeşitli TV filmleri, reklam kampanyaları ve çıplak çektirdiği fotoğraflar ile kariyerini sürdürmüştür. 1993’te CBC kanalı için çekilen Casualties of Love: The ‘Long Island Lolita’ adlı filmde rol almıştır. Ariel gibi reklam kampanyalarının yıldızının, bir gün 12 yaşındaki erkek kardeşinin kazara porno sitelerde resimlerini görmesi sonucu, Allysa Milano, izinsiz çıplak fotoğraflarının yer aldığı bu sitelere dava açmıştır. Bu davalardan birinden 230.000$ tazminat kazanan Milano, çıplaklığa karşı olmadığını sadece çıplak fotoğraflarının izinsiz şekilde kullanılmasının yanlış olduğunu belirtmiştir.



Tüm bu olayların ardından Embrace of the Vampire, Deadly Sins ve Poison Ivy 2 filmlerinde rol almıştır. 1997-1998 sezonu için Melrose Place dizisinde oynamış ardından Shannon Doherty ve Holy Marie Combs ile Charmed adlı dizide oynamaya başlamıştır. 90’ların sonunda bir dizi pop/rock albümü yapmış Allysa Milano’nun albümleri Japonya’da popüler olmuş, şarkıları ise hit olmuştur.



Yine bu sıralar rockçı August Cinjun Tate ile evlenip kısa bir süre sonrada boşanmıştır. Charmed adlı dizinin başarılı olmasından sonra Kiss the Bride, Buying the Cow, Dickie Roberts gibi komedilerde rol almıştır.

0 Comments:

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa