Petra Nemcova

Petra Nemcova



24 Haziran 1979 Çekoslavakya doğumlu model: başlangıç olarak 16 yaşında Çek Cumhuriyeti’nde bir yetenek yarışmasına katılır ardından 1996 Çek Cumhuriyeti Elite Model yarışmasını kazanır ve mankenliğe başlar. 2003 yılında Sports Ilustrated adlı dergiye kapak olarak ünlü olur.



Sonraları Elle, Harper’s Bazaar ve diğer dergi kapaklarında karşımıza çıkan Petra Nemcova, Cartier ve Victoria’s Secret markaların da reklamlarında boy gösterir. 2001 yılında çekilen Fransız filmi Absolument fabuleux’ta ufak bir rolü olur. Petra Nemcova 2004’te erkek arkadaşı, fotoğrafçı Simon Atlee ile Phuket’te tatil yaparken Tsunami’ye yakalanırlar. Petra Nemcova kalça kemiğini kırıp yaralanırken, Simon Atlee ölür.



Petra 8 saat boyunca bir palmiye ağacının tepesinde kurtarılmayı bekler ve 8 saat sonra kurtarıldıktan sonra 3 hafta hastanede yatar ve ardından ülkesindeki hastaneye nakledilir. Tüm bunlardan sonra 2006 yılında Sports Ilustrated adlı dergiye bir kez daha kapak olarak modelliğe dönüş yapar. Glamaour dergisi tarafından Hayatta Kalan Kişi Ödülü verilir. 2005 yılında, Petra Nemcova komünist rejimde nasıl yetiştiği, mankenliğe başlaması, Simon Atlee ile nasıl birbirlerine aşık olduklarını ve yaşadıklarını anlattığı Love Always adında bir kitap yayınlar.



Ünlü şarkıcı James Blunt ile birlikte olan Çek asıllı manken “Erkeklerin ne istediğini bilirim. Böyle giyinmek her kadını çekici ve dayanılmaz yapar, hiçbir erkek size karşı koyamaz. En etkili seksapel ise kadının kendi içinden gelendir. O zaman şehvetinizi tam olarak karşı tarafa yansıtırsınız” diye konuştu.




0 Comments:

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa