Jennifer Lopez



Jennifer Lopez Pictures - The most amazing videos are a click away



Jennifer Lynn Lopez, 24 Temmuz 1970 yılında Bronx, New York’da Porto Riko’lu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. 165 cm boyunda, 55 kg.dır. O, Hollywood’un en çok kazanan Latin’i ünvanını taşır. Katolik okullarında okumuş, 19 yaşından itibaren dans okuluna gidebilmek için tezgahtarlık, garsonluk gibi çeşitli işler de çalışmıştır. Dans aşkı için Baruch Üniversitesi’ndeki eğitimini yarıda bırakmıştır. Sonunda dileğine kavuşmuş ve Amerikan Müzik Ödülleri gecesinde New Kids On The Block’un Games adlı şarkısının canlı sahne performansında dansçı olarak yer almıştır. 1993 yılında ise Janet Jackson’ın That’s the Way Love Goes adlı şarkısının klibinde dansçı olarak karşımıza çıkar. Sonraları South Central, Nurses on the Line: The Crash of Flight 7 gibi tv filmlerinde rol alır. 1995 yılında My Family adlı dramayı sonra da Wesley Snipes ile Money Train filmini çeker. Lopez, Francis Ford Coppola’nın 1996 tarihli, Jack adlı komedisinde Robin Williams gibi büyük bir aktörle ve Coppola gibi usta bir yönetmenle çalışma şerefine erişir. Jack Nicholson ile 1997’de Blood and Wine adlı filmde rol alır. Ve en önemli filmi diyebileceğimiz Selena ile en İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Küre’ye aday olur. O dönem film tarihinde, film başına 1 Milyon Dolar ile en çok kazanan Latin Kadın oyuncusu olur. Diğer filmleri ise Out of Sight, The Cell, An Unfinished Life, The Wedding Planner ve Maid in Manhattan, Monster-in Law’dır. Lopez kendi prodüksiyon şirketinden çıkan Bordertown ve El Cantante adlı iki filmin çekimini tamamlamıştır. Will&Grace dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldığı bölüm reyting patlaması yapmıştır. Mtv için Dance Life adlı dans programının yapımcılığını üstlenmiştir. Filmleri çok yüksek rakamlara ulaşmayıp ortalama 100 Milyon Dolar civarında gişe hasılatı elde etse de Hollywood’un en çok kazananlarından biridir. Monster-in Law filminden 15 Milyon Dolar kazanmıştır. Lopez’in albümleri dünya çapında 48 Milyondan fazla satmıştır.



Forbes dergisine göre; 2007’de şov dünyasının en çok kazanan 20 kadını arasından 9. sırada yer almıştır. Servetinin 110 Milyon Dolar civarı olduğu tahmin edilmektedir. Lopez’in ilk müzik albümü On the 6, ismini Bronx- New York Merkez arası çalışan 6 numaralı metro hattından almıştır. Bu albümden If Tou Had My Love adlı şarkı, Billboard Hot 100 listesinde 1 numaraya yükselmiştir. Yine bu albümden Let’s Get Loud adlı parça Lopez’e Grammy ödülü adaylığı vermiştir. 2001 yılında J. Lo adlı albümü piyasaya sürülmüş ve albüm listelere bir numaradan giriş yapmıştır. Aynı zamana denk gelen The Wedding Planner filmi ile de bir numara olmuş ve Amerikan tarihinde hem filmi hem de albümü ile bir numara olan ilk şarkıcı-aktris ünvanını almıştır. 2002 yılında J to tha L-O!: The Remixes adlı albümü de tarihin ilk bir numara olmuş, Michael Jackson'ın Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix (1997) ve Madonna'nın You Can Dance (1987) adlı remix albümlerinden sonra en çok satan remix albümü olmuştur. This Is Me...Then adlı albümünü de 2002’de piyasaya çıkarmış bu albümden Jenny from the Block, Billboard Hot 100’de 3 numara olmuştur. 4. albümü Rebirth (2005) her ne kadar 2 numaraya kadar çıksa da diğer albümleri kadar başarılı olamamıştır. Son olarak 2007’de Como Ama una Mujer adlı ilk İspanyolca albümü piyasaya çıkmış ve Qué Hiciste adlı single dünya çapında oldukça büyük başarı elde etmiştir.




Jennifer Lopez aynı zamanda moda alanında oldukça başarılı olup JLO by Jennifer Lopez adı altında bir giyim çizgisine sahiptir. 2002 yılında Kaliforniya’nın Pasadena kasabasında Madre’s adlı bir Küba restoranı açmıştır. Şarkıcının yaptığı başarılı işerin yanısıra aşk hayatı da manşetlerden inmemiştir.




1997-98 yıllarında garson Ojani Noa ile evlenmiş, 1999-2001 yılları arasında ünlü rapçi P. Diddy ve 2002-2004 arası Ben Affleck ile yaşadığı aşklar çok tartışılmıştır. Lopez 5 Haziran 2004’te şarkıcı Marc Anthony ile evlenmiştir. Lopez, "Glow by J.Lo" adlı parfümü piyasaya sürmesinden kısa bir süre sonra parfüm, 9 ülkede bir numara olmuş ve dünya çapında çok fazla satmıştır. 2003 yılında "Still", Miami Glow by J.Lo", 2005 yılında, "Live by Jennifer Lopez", 2006 Sevgililer Günü’ne özel olarak, "Miami Glow" adlı parfümleri de çıkarmıştır. Son olarak "Live Luxe" Ağustos 2006, "Glow After Dark" 2007 Ocak ayında piyasadaki yerini almıştır. Şu sıralarda da "Desire" adında bir yenisini çıkarması beklenmektedir.

0 Comments:

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa