Fergie



Stacy Ann Ferguson, sahne adıyle ‘Fergie’ 27 Mart 1975’te Whittier, Kaliforniya’da doğar. Fergie anne ve babasının Katolik olması sebebiyle sıkı Katolik kuralları ile yetiştirilmiştir. Kids Incorporated adlı programla oyunculuğa adım atan Fergie sonraları Wild Orchid adlı 3 genç kızdan oluşan bir müzik grubunu kurmuş ve 2 albüm çıkartmışlardır.



Ardından Nickelodeon kanalı için bir çok filmde seslendirme yapmıştır. 3.albümlerini tamamlamalarından kısa bir süre sonra Fergie gruptan ayrılır. Sonraları Time dergisine yaptığı açıklamada Fergie o dönemlerde hap bağımlılığı olduğunu itiraf etmiş ve bunu ayrılmak zorunda olduğum en zorlu erkek arkadaşımdı diyerek tanımlamıştır.



2003 yılında Fergie The Black Eyed Peas grubunun yeni solisti olur (2000 yılında grubun solisti Kim Hill gruptan ayrılır). Fergie, The Black Eyed Peas ile 2 başarılı albüm yaptıktan sonra kariyerine tek başına devam ederek The Dutchess adlı albümü çıkarır. Bu albümden London Bridge, Glamorous, Fergalicious 1 numara olmuş şarkılarıdır.



2006’da Poseidon adlı filmde tekrar şarkıcı- oyuncu kimliğiyle karşımıza çıkar. 2007 Grindhouse adlı filmde de rol alır. Fergie şu sıralar aktör Josh Duhamel ile birliktedir. Nisan 2007’de verdiği röportajında geçmişte kötü lezbiyen ilişki deneyimleri olduğunu ve ayrıca kaç erkekle birlikte olduğunu bilmediğini açıklamıştır.



2005 yılında San Diego Sokak Festivali’nde sahne performansı sırasında altına kaçırması ve ıslak pantolununu da kameraların çekmesi skandalını, sonraları yaptığı açıklamada konserden önce çok içip tuvalete gitmemesine bağlar. Fergie, 2006 Maxim dergisi En Seksi 100 listesinde 36 numarada 2007 yılında da aynı listede 10 numarada yer alır.



Fergie Let's Get It Started (2005) , Don't Phunk with My Heart" (2006) adlı şarkılarıyla En İyi Rap Düet Performansı dallarında "My Humps" 2007’de de En İyi Pop Düet Performansı dalında Grammy Ödülleri kazanır.

0 Comments:

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa